Netværkskabel

Netværkskabel

155 varer

Netværkskabel

Et Cat5e U/UTP netværkskabel er et godkendt kabel, der efterlever alle danske standarder og passer til alle normale RJ45 stik.

Et Cat5e U/UTP netværkskabel er ikke skærmet, hvilket fremgår af ”UTP”, der betyder Unshielded Twisted Pair. Det er det mest benyttede type kabel i dag til hjemme brug. UTP kabler er relativt billige i forhold til optiske fibre og coax-kabler.

Et uskærmet UTP kabel er en billigere løsning i normale hjem, hvor skærmning af kablet ikke er helt lige så nødvendigt som f.eks. i kontormiljøer, hvor mange kabler ligger sammen og kan forstyrre hinanden.

Et Cat 5e F/UTP netværkskabel er et lettere skærmet kabel, da det har en folie omkring ledningerne under kappen.

Et Cat 6 S/FTP netværkskabel er et stærkt skærmet kabel, der har folie om de enkelte ledninger inde i kablet, samt en vævet barriere under kappen. Det sikre kablet imod udefrakommende støj, men også at de enkelte ledninger i kablet ikke forstyrrer hinanden.

Længde og farve

Du kan få netværkskabler i forskellige farver, hvilket kan være en fordel hvis de skal forbinde forskellige ting, så som hvis en type kabel forbinder telefonen til modemmet og en anden forbinder computere osv. Så kan det være en fordel at farve kode kablerne ved at vælge forskellige farver.

Netværkskabler fås fra 0,5 meter og helt op til 50 meter som færdige kabler, og ellers kan du købe hele 100 meter på en kabeltromle, så du selv kan sætte dit netværk op, enten i hjemmet eller på kontoret.

Skærmet eller ikke skærmet

Hvis du kun har behov for ét netværkskabel, så er det ikke nødvendigt med et skærmet kabel. Skal du derimod bruge mange netværkskabler til et kontormiljø, så er det en god ide at vælge et skærmet eller dobbeltskærmet kabel.

Der er forskellige typer kabler at vælge imellem.

  • F/UTP er som et almindeligt UTP kabel, men har en folie afskærmning omkring ledningerne.
  • U/UTP er ikke skærmet overhovedet. Det er fint til brug i hjemmet, men egner sig ikke så godt til kontormiljøer, hvor der som regel er flere netværkskabler tæt på hinanden, som kan forstyrre signalerne.
  • S/FTP er dobbeltskærmet, hvilket vil sige at de enkelte ledninger er omgivet af folie, mens der ligger en vævet skærmning omkring hele ledningen under kappen.
  • U/UTP kan sagtens bruges i private hjem, men det anbefale at vælge F/UTP eller S/FTP til kontormiljøer, da de er skærmet imod støj udefra og fra andre lignende kabler.